ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Teşekkürler

28 Aralık 2023 günkü "Vebal altındayız" başlıklı yazımda, "Havanın kararmasıyla birlikte, soğuk havada o küçücük elleri titreyerek kırmızı ışıkta duran çocuklar, araçların camlarına vuruyorlar. Çocukların yanakları soğuktan pembeleşmiş ve çatlamış, gözleri ise hala geleceğe umutla bakıyor. Lakin onları dilendirmeye çıkaran anne ve babaları çocukların umutlarını çalarak istismar ettiğinin farkında değiller mi? Yazıyı okuyan herkesin cevabının "evet" olacağına eminim. Çocuklar soğuk havalarda titreseler dahi kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için öğretilen duygu sömürüsüyle ellerinden geleni yapıyor" diyerek sokakta çalıştırılan çocuklarla ilgili konuya dikkat çekmiştim.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve kentte görev yapan tüm yetkililer konuya ciddiyetle eğildikleri gördüm. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince, özellikle trafik ışıklarında ve cami önlerinde zorla dilendirilen, su ve mendil sattırılan çocuklarla ilgili çalışma yapıldı. Merkez Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde tespit edilen bölgelere motosikletli yunus timlerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonlarda, 50 çocuk yakalandı. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen çocukların aileleri tespit edilip, tebligat yapılarak cezai işlem uygulandı. Ailelere, çocuklarının suça bulaşmaması yönünde uzman görevlilerce gerekli bilgilendirme de yapıldı. Yetkililer, kent genelinde yürütülen çalışmaların, geleceğin teminatı olan çocukları suç ve suçludan korumak, okula devamlılıklarını sağlamak amacıyla yapıldığını söylediler.

Halen zaman zaman devam eden uygulamalarda sokakta zorla dilendirilen veya çalıştırılan çocuklar yakalanarak ailelerine teslim ediliyor. Geleceğimiz olan bu çocuklara sahip çıkmak, okutmak, okullarına kazandırmak hepimizin görevi.

Sahip çıktığımız bu çocuklar ülkenin kaderini değiştirebilir...

Çocukların elinden tutan eller öpülür...


Yazarın diğer yazıları