ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Kalkınmanın lokomotifi turizm olacak

Diyarbakır'da 48. Turizm Haftası etkinlikleri görkemli bir şekilde başladı. Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın tarihi, 12 bin 500 yıl geriye kadar gittiğini, o tarihten bugüne de 33 medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir olduğunun altını çizdi.

Diyarbakır'da 33 medeniyetin her birinin de ilde eserlerini görmek mümkün. Mevcut turizm potansiyelini iyileştirmek için çalışmalarda yoğun bir şekilde devam ediyor. Tarihi surların restorasyonu gerçekleştirildi. Ayakta kalan 98 burç var ve ona bağlı duvarlar; bunun 33 tanesini onarımını da gerçekleştirildi. 33'ünün onarımı devam ediyor. 32'si ise projelendirmesi yapıldı.

Turizm için "Bacasız fabrika" ifadesinin kullanan Vali Ali İhsan Su, "Her ülke turizmini geliştirmek, daha fazla turisti ülkesinde ağırlamak ve turizmde daha fazla pay almak için yoğun gayret sarf ediyor. Ülkemizin turizmden aldığı pay her yıl artarak devam ediyor. Ülke ve Diyarbakır olarak birçok güzelliklere sahibiz. 2022'de Diyarbakır genelinde 1 milyon 70 bin turist ağırlandı. 2023 yılını depreme rağmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattık. Bu yıl hedefimiz 2 milyon turisti aşmaktır. Şimdi onun için çalışmalarımız devam ediyor. Bayram tatilinde her yerde rekorlar kırdık. Tüm oteller ve konaklama mekanlarımız yüzde 100 doldu. Yer bulmak için arayanlar oldu. Bayramda 400 binin üzerinde misafirimizi ağırladık. Bayramdaki ziyaret sayısına baktığımızda bu sene inşallah 2 milyonu aşacağız"

Diyarbakır'da kalkınmanın lokomotifi turizm olacak. Çünkü her geçen gün turizm canlanıyor ve rotalar kentte çevriliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sebahattin Genç, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte çok güzel ve coşkulu bir kortej yürüyüşü yapmayı planladıklarını 24 TV'ye değerlendirdi. Dağkapı Meydanında 7 bölgeye ait oyunlar oynanacak. Genç, "İçkale müzemizde keman dinletimiz olacak. Orada da tekrardan halkımızı, paydaşlarımızı, sektör temsilcilerimizi bekliyoruz. Dolu dolu bir turizm haftamızı Diyarbakır'ımızda kutlayacağız, Bayram münasebetiyle olağanüstü bir yoğunluk yaşadık. Diyarbakır'ımızda otellerimiz tamamıyla yüzde yüz doluluk oranı ile çalıştı. Restoranlarımızda yer bulunamadı. Ören yerlerimizde özellikle Zerzevan Kalesi'nde 58 bin misafir ağırladık. İçkale Müze Kompleksinde 15 gün misafir ağırladık. Konaklamalar, günü birlik ziyaretçilerimizle birlikte biz Diyarbakır'da 9 günlük bayram süresince 400 bin misafir ağırladık. Bu da çok memnuniyet verici bir şey, Bu da bizim 2024 yılında 2 milyon koyduğumuz yerli ve yabancı turist hedefimize ulaşacağız" dedi.

Diyarbakır, son yılların en güzel günlerini yaşıyor. Tur operatörleri rotalarını Diyarbakır'a çevirdi...

Turizmin istihdama da önemli katkısı oluyor...


Yazarın diğer yazıları