ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Lütfen yapmayın!

Her şehrin çöp toplama saatlerinde işçiler cadde, sokaklara girerek büyük bir gayretle süpürgelerle yere atılan izmaritleri, peçeteleri ve diğer çöpleri toplarlar.

Arkalarında sonraki güne temiz bir kent bırakırlar. Bizler ne yapıyoruz?

Yapılan bu temizliğe karşı adeta birbirlerimizle yarışarak şehirleri kirletmenin çabası içerisinde oluyoruz. Araç küllüklerinde biriken izmaritleri kırmızı ışıkta durduğumuz an yere döküyoruz... Hatta uyaran biri varsa;

"Sana ne be kardeşim" diyerek kavgaya davetiye çıkarmayı da deniyoruz...

Kirletiyorsunuz, hadi uyarıları dikkate almıyorsunuz, gelecek nesillere böylesi kötü bir alışkanlıkla örnek olduğunuzu da mı düşünmüyorsunuz?

Ya yere tükürenlere ne demeli....

Çöp kutularının bulunduğu her noktada, yere tükürmek ahlaki bir davranış değil...

Halkı tiksindirecek, sıhhatini bozacak fiil ve eylemlerin yasa gereği cezai işleme tabiî tutulabileceğini hatırlatmakta yarar var. Belediye emir yasaklar uyguluma yönetmenliği kapsamında 5326 kabahatler kanunu 32/1 maddesi uyarınca 2 bin 50 TL ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. Sahada bulunan görevlilerin de temizlik konusunda duyarlı olması gerekiyor. Bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkaran böylesi durumlara müdahale etmeleri yasa gereği zorunluluktur.

Temiz toplum, temiz çevre hepimizin hedefi olmalı.

Hz. Peygamber: "Allah temizdir, temizliği sever"

Müslümanın elbisesi temizdir, bedeni temizdir, mekânı temizdir, kalbi temizdir, ruhu temizdir, aklı temizdir, duyguları temizdir, lisânı temizdir, lokması temizdir... Hâsılı bir Müslümanın her şeyi temizdir.

UNUTMAYIN LÜTFEN


Yazarın diğer yazıları