ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Acının adı: Mehmet Beşir


Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depreme Diyarbakır'da yakalanıp, çöken Hisami Apartmanı enkazından 81 saat sonra çıkartılan 8 yaşındaki Mehmet Beşir Yıldız ailesinden 5 kişiyi kaybetti. Mehmet Beşir'e dayısı ve teyzesi sahip çıktı.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümüne sayılı günler kala Mardin'de Beşir'le görüşme şansı bulduk. Yaşadığı acının izleri hala gözlerindeydi.

Mehmet Beşir enkazdan yaralı olarak çıkarılmıştı. Önce tedavisi yapıldı ardından depremde ailesini kaybettiği için Mardin'de yaşayan dayısının yanına yerleştirildi.

"Dayım ve teyzem bana ailemin yokluğunu hissettirmiyor. Amcamı sadece bir kere gördüm. Ama dayımla sürekli vakit geçiriyoruz. Okulum da güzel gidiyor. Okula beni dayım bırakıyor. Burada mutluyum" diyen Beşir'in enkaz altındayken AFAD görevlileri ile yaptığı konuşma halen hafızalarda.

Aç ve susuz olduğunu söyleyen Mehmet Beşir'in o günkü hali herkesi gözyaşlarına boğmuştu. Mehmet Beşir asrın felaketinin sembol isimlerinden biri oldu. Şimdi akrabalarının desteğiyle hayata kaldığı yerden devam etmeye çalışıyor.

Mehmet Beşir'in şahsında asrın felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabırlar diliyor, bir daha böylesi felaketlerle karşılaşmamak için Rabbime dua ediyorum...


Yazarın diğer yazıları