ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Depremzedeler yuvalarına kavuşuyor

Asrın felaketinin yaşandığı illerdeki depremzede aileler yeni yuvalarına kavuşmanın mutluluğu yaşıyor. 6 Şubat depremlerini yaşayan 11 ilde TOKİ ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan konutlar ile köy evleri hak sahiplerine teslim edildi. Anahtarları teslim alan aileler hemen konutların yolunu tutarak, sıcak yuvalarına kavuştu.

Kimisi sevinçten gözyaşı döktü, kimisi mutluluklarını yakınlarına sarılarak ortaya koydu.

6 Şubat depremlerinde Diyarbakır'da 438 vatandaş hayatını kaybetti, 44 bina yıkıldı. Acil yıkılacak ve yıkık 103 bina enkazının tamamı, ağır hasarlı 5 bin 494 binanın yüzde 85'i yani 4 bin 227'sinin enkazı tamamen kaldırıldı. Diyarbakır'da ev sahibi ve kiracı 20 bin haneye bugüne kadar 795 milyon lirayı aşkın kira yardımı yapıldı. Kent merkezlerinde ve kırsalda olmak üzere toplam 988 konteynerde 3 bin 782 depremzede misafir ediliyor. Depremlerden sonra Diyarbakır'a 3 milyar lirayı aşkın kaynak aktarıldı.

Diyarbakır'da 14 bin 273 konut, bin 6 iş yeri, 583 ahır olmak üzere toplam 15 bin 862 hak sahibi bulunuyor. Bunlardan bin 374'ü il ve ilçe merkezlerinde, 49'u kırsalda olmak üzere toplam bin 423 konutun kuralarını çekip, hak sahiplerine anahtar teslimi yapıldı.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Alacimen mezrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan köy evleri hak sahiplerine verildi. İlk kez konutlarına giren hak sahipleri mutluluklarını gözyaşı dökerek gösterdi. Modern bir şekilde yapılan konutların çevre düzenlenmesi ve alt yapı çalışmaları da tamamlandı. Köy evlerinin önünde yapılan oyun parkı ise çocuklarla adeta dolup taştı. Kimisi ilk kez gördüğü oyun alanından uzun süre ayrılmadı.

Bu sadece Diyarbakır'da yapılanlar...

Depremin zarar verdiği diğer illerde bundan fazlası yapıldı. Merak edenler buyursun gezsin. Verilen sözler yerine getirildi, getirilmeye de devam ediliyor.


Yazarın diğer yazıları