ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


PARA NEREDE, PEKİ BİNA NEREDE!

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı binasının alımı için olduğu iddia edilen balya balya paraların sayım görüntüsü ortalığı karıştırdı. Sayılan paraların nereden geldiği ve tam olarak nerede kullanıldığı tam bir muammaya döndü. İş hızla Yılmaz Erdoğan'ın "Organize İşler" filmindeki repliğine dönmeye başladı. Hani bilirsiniz filmdeki meşhur repliği "para nerede, peki araba nerede" diye defalaraca tekrarlanan vekarakterlerin yüz ifadeleriyle bizi kahkaya boğan sahne. CHP'de de iş hızla filmdeki sahneye dönmeye başladı. CHP yönetiminden peş peşe gelen tevil açıklamaları durumu açıklığa kavuşturmak yerine kafaları iyice karıştırdı.

Başta CHP Genel Başkanı Özgür özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan olmak üzere yapılan açıklamalar karşısında insanın "para nerede, peki bina nerede" repliğini tekrarlayıp kahkaha atası geliyor.

İMAMOĞLU NEDEN ÖFKELİ?

Sayılması saatler bulan ve balya balya paralardan kule yapan iki kişiden biri Ekrem İmamoğlu'nun başında olduğu İBB'nin Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, diğeri İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz.

Bu iki ismin neden orada olduğu konusunda şu ana kadar tatmin edici hiç bir açıklama yapılamadı. Ekrem İmamoğlu da bunu izah edemedi, 'normal' de diyemedi, "bir iş öyle olmaması gerekirdi. Usul açısından hatalı ve eksik" demekle yetindi. 'Normal' de diyemezdi zaten. Çünkü balyalardan kule yapılan paranın miktarı 2019 yılına göre yaklaşık 15 milyon lira.

KAFALAR İYİCE KARIŞTI

İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, binanın 40 milyon liraya alındığını, 25 milyon liranın CHP Genel Merkezi tarafından ödendiğini, 15 milyon liranın ise elden ödendiğini açıkladı. Para sayma görüntülerinin de işte o elden ödenen 15 milyon lira olduğunu söyledi. Peki elden ödenen 15 milyon lira nereden geldi? İl Başkanı Özgür Çelik, "CHP'ye yardım ettiği banka hesaplarında görülmesini istemeyen iş insanları verdi" dedi. Oysa bu durum yasal değil. Çünkü bırakın Cumhuriyet'le yaşıt CHP'ye, 'Erzurum Kıtlama Çay Sevenler Derneği'ne bile bağışı makbuzla yapmak zorundasınız. Makbuz yoksa yasal olarak Erzurum usülü çayı içerken o şekeri size asla kıtlatmazlar.

YETKİ KİMDE?

CHP yönetimi bir açıklama yaptı ve para sayma görüntülerindeki kişilerin genel merkez tarafından görevlendirildiğini açıkladı, kimliklerini kamuoyuyla paylaştı. Görüntülerdeki kişilerin eski il başkan yardımcısı Özgür Nas, eski il başkan danışmanı Can Poyraz ve İBB CHP Meclis üyesi Fatih Keleş olduğunu açıkladı. Ancak bu açıklanan isimlerin hiçbiri CHP'ye bina alımıyla ilgili yetkili kişiler değil. Görüntülerde balya balya paralar sayılırken, arkada onları izleyen ve istifini bozmadan dürüm döneri hatır hutur mideye indirenin de yetkisi var mıydı? onu da bilmiyoruz.

YARGI ÇÖZECEK

CHP yöneticileri tarafından balya balya paralardan kule yapma görüntüleri tam olarak izah edilemiyor. Mesele yargıda. Soruşturma açıldı. Öyle anlaşılıyor ki bizim Organize işler repliğindeki gibi gülerek sorduğumuz "para nerede, peki bina nerede?" sorularını savcılar büyük bir ciddiyetle soracak ve yanıtlarını alana kadar da peşini bırakmayacak.


Yazarın diğer yazıları