ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Altınok'la “Hızlanma Zamanı”

Seçime sayılı günler kaldı. Türkiye'nin her yerinde seçim heyecanı var. Ancak herkesin özellikle pür dikkat kesildiği iki metropol var. Biri Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul, diğeri güzel Başkentimiz Ankara.

Benim de yaşadığım şehir olan Ankara'da seçim takvimi işledikçe heyecan da gittikçe artıyor. Seçimin en favori ismi Turgut Altınok Ankara'yı mahalle mahalle, sokak sokak, dükkan dükkan geziyor.

Çalmadığı kapı, sıkmadığı el kalmadı. Sadece Ankara'ya odaklanmış Turgut Altınok. Ankara'nın sorunlarını semt semt biliyor, ona göre çözümler üretiyor, seçmene çözümlerini tek tek bıkmadan usanmadın büyük bir sabırla anlatıyor. Kendi tabiriyle 'Angaralı' Turgut Altınok'un tek hayali var, o da "Güzel bir Dünya Başkenti Ankara".

TURGUT ALTINOK ÖNDE

Çok sayıda adayın yarıştığı Ankara'da iki aday öne çıkıyor. Turgut Altınok ve Mansur Yavaş. Ağırlıklı görüş Turgut Altınok'un daha avantajlı olduğu ve yarışı önde götürdüğü yönünde. Buna dair gerekçeler de son derecek gerçekçi ve benim de canlı canlı gözlemlediğim gerekçeler. Turgut Altınok'a İYİ Parti'den ciddi bir oy geçişi var. Son dönemde CHP ve İYİ Parti arasında yaşanan sorunlar ve İYİ Parti'nin adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın "Mansur Yavaş'ı desteklemekle hata yaptık. 5 yıl bomboş geçti. Ankara'yı geriye götürdü" sözleri etkili oldu. Turgut Altınok MHP'den firesiz oy alıyor. Çünkü MHP üzerine basa basa "tek ülkücü aday var. O da Turgut Altınok'tur. Mansur Yavaş'ın ülkücülüğü artık kalmadı" diyor. Turgut Altınok Keçiören, Sincan, Mamak, Altındağ gibi AK Parti'nin güçlü olduğu yerlerde tulum oy çekiyor. Bununla da kalmıyor. CHP'nin güçlü olduğu Çankaya, Yenimahalle gibi yerlerden de rahatlıkla oy geçişi sağlayabiliyor.

VAATLERİ KARŞILIK BULDU

Turgut Altınok'un vaatleri de oldukça dikkat çekici. Emeklilere her ay 5 bin lira destek, su ücretlerinin yarı yarıya düşürülmesi, havaalanına metro hattı, tüm üniversite öğrencilerine sınırsız ulaşım imkanı, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ayda bin 500 lira karşılıksız burs, ihtiyacı olan her aileye her ay 2 bin 500 lira ihtiyaç desteği, tüm üniversite öğrencileri bedava akşam yemeği, çiftçilere yılda 500 lira mazot desteği gibi can alıcı noktalar var.

ALTINOK: "YAPAMAYACAĞIMIZI ASLA VADETMEYİZ"

Başkan Altınok'a "bunları yapabilecek misiniz?" diye sorduk. Çok net ve seri bir şekilde cevap verdi; "Tüm vaatlerin hesabını kitabını yaparak oluşturduk. Kuruşu kuruşuna hesapladık. Yapamayacağımız hiçbir şeyin ama hiçbir şeyin sözünü vermeyiz, vadetmeyiz. Kaldı ki Keçiören Belediye Başkanlığı dönemindeki pratiklerimizi bilenler, bunları da gayet rahat yapabileceğimizi çok çok iyi bilir"


Yazarın diğer yazıları