ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


DİKKAT AJAN VAR!

Emniyet ve Milli İstihbarat Teşkilatının ortak operasyonuyla İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD'a, Türkiye'de ajanlık faaliyeti yapan casus şebekesi çökertildi. Özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılar başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Türkiye MOSSAD'ın özel ilgi alanı oldu. Ekim ayından bu yana Mİli İstihbarat Teşkilatı MOSSAD'da karşı beş büyük operasyon gerçekleştirdi. Operasyonların hepsinin ortak yönü aynı oldu. Türkiye'de İsrail aleyhine olan ve Filistin'e destek veren şirket ile kişilerin tespit edilerek MOSSAD'a iletilmesi.

Dert aynı aslında, Filistin.

YAKALANMASALAR NE OLACAKTI?

İsrail İstihbarat Servisinin hedefindeki Türkiye'de bulunan şahıslar ile şirketler hakkında bilgi derleyen ve topladığı bilgi, belgeleri İsrail'e aktaran casuslara yönelik düzenlenen son opersyonda

8 casus yakalandı. Bir önceki operasyonda 53, ondan önceki operasyonda 32 casus yakalandı. Yakalananlar İsrail'in aleyhinde çalışıtğını düşündüğü şirket ve şahıslar hakkında detaylı bilgi ve belge topladı.

Yakalanan casuslar şirketlerin nerelere ne sattığını, bilançolarının ne olduğunu, ortakları arasında Arap olup olmadığırı en ince detayına kadar araştırdı. İsrail'e çalışan casuslar kişilerle ilgili de detaylı çalıştı.

Hangi Saate nereye gidiyor, nerede oturuyor, kimlerle görüşüyor, Filistin'e destek konusunda ne yapıyor, etkinliği ne kadar? detaylı olarak araştırıp, fotoğraflayıp MOSSAD'a aktardı. İsrail'e çalışan bu casusluk şebekeleri yakalanmasaydı MOSSAD'ın bir sonraki adımı suikastler ve sabotajlar olacaktı.

BULUŞMA YERİ AVRUPA

Tüm operasyonlarda sistem aynı şekilde işliyor. MOSSAD Türkiye'de kendileriyle yüklü miktarda para karşlığında casusluk yapacak kişileri tespit ediyor, temasa geçiyor, ayarlıyor ve çalışıtırıyor. Ancak MOSSAD takibe uğradıklarını düşünerek, kendilerine çalışan bu casuslarla Türkiye'de buluşmuyor, adres olarak Avrupa'da farklı kentlerde buluşmalar ayarlanıyor. Bu buluşmalarda toplanan bilgiler, belgeler ve fotoğraflar

teslim alınıyor. Son operasyonda da öyle oldu.

MİT tarafından yürütülen çalışmalarda özel dedektif Ahmet Ersin TUMLUCALI ve eşinin MOSSAD'a çalıştığı tespit edildi ve takibe alındı. Ahmet Ersin TUMLUCALI, Jorg NEUBACH ve Gavin ALTO isimlerini kullanan MOSSAD ajanları ile Avusturya- Viyana, İsviçre- Zürih, Almanya- Münih-Frankfurt ve Berlin'de yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. TUMLUCALI ve ekibi talimatlar kapsamında sadece Türkiye'de değil, Gürcistan ve Orta Doğu ülkelerinde de araştırma, keşif ve takip yaptı. MOSSAD'ın operasyonlarında kullanılmak üzere Orta Doğu ülkelerinden ticari taksi, kamyon ve TIR'lara ait resmî belgeler temin ederek MOSSAD'a servis etti.

"BELLERİNİ DOĞRULTAMAZLAR"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları başladıktan sonra Türkiye yüksek sesle itiraz eden tek ülke oldu. Türkiye israil'in insanlık dışı saldırılarını durdurması için Dünya'da ciddi, yoğun ve etkili bir diplomasi atağı başlattı. Aslında Türkiye'nin, İsrail yönetimini rahatsız eden bu tavrından dolayı MOSSAD'ın radarına gireceği tahmin ediliyordu, durum sürpriz olmadı. Hatta öyle ki İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarından bir ay sonra bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. Erdoğan Tel-Aviv yönetimine; "Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler. Türkiye'ye karşı böyle bir adımı atmaya eğer cüret ederlerse bunun bedelini, bir daha bellerini doğrultamayacak surette, ödemeye mahkum olurlar.TÜrkiye'nin hem istihbarat hem güvenlik alanında aldığı mesafeyi Dünyada bilmeyen yoktur. Ayrıca biz dün kurulmuş bir devlet değiliz. Bunu da kimsenin aklından çıkartmaması gerekir" dedi.

MOSSAD'aönemle duyurulur.


Yazarın diğer yazıları