ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Demokrasiden “DEM” vurmak mı, hesaplaşma mı?

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş cezaevinde eşiyle görüştükten sonra sürpriz bir şekilde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olabileceğini açıkladı. Günlerce "olur mu? olmaz mı" diye tartışıldı. Derken kısa bir süre önce Başak Demirtaş, DEM'le yaptığı görüşmede "ortaklaşarak" aday olmaması yönünde karar aldıklarını duyurdu. Peki neden önce aday olmak istiyorum deyip sonra vazgeçti? Bu kez "Neden" sorusu tartışılmaya başlandı.

Selahattin Demirtaş bugün ceazevinden yaptığı açıklamada "bizi anlamıyorlar" dedi. Üzgünüm ama ben de anlamadım. Anlayan beri gelsin.

DEM KAYNIYOR!

Asılında uzun bir süredir DEM'in içi fokur fokur kaynıyor. Tartışma aralıksız 2019 yerel seçiminden bu yana devam ediyor. DEM altılı masayı destekledi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek verdi. Sonuç, hep birlikte kaybettiler. HDP'nin desteğiyle İstanbul, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'ı CHP kazandı. CHP kazandı kazanmasına ama HDP-DEM hep şu soruyu sordu kendine "bizim elimize ne geçti?"

DEM'in tabanı aslında açık mesaj verdi. Her seçimde oylar biraz daha eridi. 7 Haziran'da HDP Yüzde 13 , Kasım seçiminde yüzde 11, 14 Mayıs'ta yüzde 9 oy aldılar. Leyla Zana, Ahmet Türk gibi aktörler açıkça duruma itiraz etti. Selahattin Demirtaş da cezaevinden örtülü, ürkek bir ses çıkararak üçüncü yol dedi.

BAY VE BAYAN DEMİRTAŞ KİMİ TROLLEDİ?

Selahattin Demirtaş eşi Başak Demirtaş'ın adaylığını öne sürerek kendince sesini yükseltmeye, "ben de varım" demeye çalıştı. Ancak Kandil'den anında balans ayarı geldi. PKK yöneticisi terörist Mustafa Karasu, önceki ittifakların devam etmesini isteyerek, "kim CHP'yle ittifakı tukaka ilan ederse o bize hizmet etmemiş olur" dedi. Kandil, Edirne F Tipi ve DEM üçgeninde hareketlilik başladı.

CHP ve ortakları Kandil'den uzatılan zeytin dalına sevinirken, Selahattin Demirtaş Edinre F Tipi cezavinden DEM Milletvekili Saruhan Oluç aracılığıyla tuhaf bir açıklama yaptı.. "Başak Demirtaş'ın adaylığını tartışma yaratmak için ortaya attık" dedi, aslında zaten aday olmayacağını söyleyerek herkesi trollediklerini demeye getirdi.

ÇIKIŞ VAR MI?

Terörist Mustafa Karasu "ititfak olmalı" dedi, Selahattin Demirtaş "ittifak değil üçüncü yol" dedi. Hatta iktidar ile bile görüşülebileceğini ifade etti. DEM'dekilerin kafası fena karıştı. Kandil, Bay ve Bayan Demirtaş'ları refüze etti. Ancak DEM kafası kesilmiş tavuğa döndü. Her kafadan farklı ses çıkıyor.

Öyle anlaşılıyor ki Silahın gölgesi DEM'in masasına düştüğü sürece hep kafası kesilmiş tavuk gibi oradan oraya savrulacak. DEM'in önünde iki yol var ya Kandil'le göbek bağını keserek hür ve müstakil olacak; ya da o göbek bağını kabul ederek asla bir daha demokrasiden "DEM" vurmayacak, vuramayacak.

Üçüncü yol mu? DEM ikinci yolu seçerse o zaten DEM'i patikadan üçüncü yola çıkaracaktır, emin olun.


Yazarın diğer yazıları