ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Heyecanlandıran müjde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti işbirliği ile "Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Uluslararası Diyarbakır'ın Gelecek Tasavvuru Kongresi"nde, "Ulaştırma Bakanımızla görüştüm. Diyarbakır-Erbil uçak seferleri başlayacak" müjdesi kentteki iş çevrelerini heyecanlandırdı, mutlu etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel önemine de değindi. 33 medeniyetin mirasını geleceğe taşımak, Türkiye Yüzyılı'na Diyarbakır mührünü vurmak için fikirlerin ortaya koyulduğu kongrenin önemine vurgu yapan Yılmaz, ülkede bölgesel milliyetçilik olmaması gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, sonrasında Ulaştırma Bakanı ile yaptığı telefon görüşmesini aktardı: "Diyarbakır-Erbil uçak seferleri başlıyor" demesiyle salonda adeta alkış tufanı koptu. Çünkü Irak'la ticaret yapan Diyarbakırlı işadamlarının en büyük taleplerinden biri isteği uçak seferlerinin başlamasıydı. Bunu duyan iş çevreleri heyecanlarını gizleyemedi. Uzun süredir beklenen müjdenin verilmesi bundan sonra Irak'la ticaretini geliştirmek isteyenler için önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Irak bölgesinden Türkiye'nin çeşitli illerine hasta sevkiyatı da bundan sonra daha kolay olacak. Sadece iş çevreleri değil, sağlık turizmi açısından da bölgeye önemli bir ekonomik gelişme sağlayacak.

Yılmaz'ın açıklamasının ardından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır-Erbil uçak seferlerinin yeniden başlamasının olumlu olduğuna işaret ederek, iş insanları ve sağlık turizmi için önemine vurgu yaptı.


Yazarın diğer yazıları