ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Gazze'de bayram yerine ölüm var

İsrail soykırımına maruz kalan Gazze'de bayram yerine ölüm var. Gazze'de uygulanan şiddet İsrail hükümetine uluslararası alanda giderek artan bir tepki var. Ülke içinde de Başbakan Binyamin Netenyahu yönetimine karşı protestolar yapılıyor.

İsrail'in 7 Ekim'de Gazze başlattığı soy kırımda 33 binden fazla Filistinli ile 260'ı asker bin 200'ü sivil yaklaşık bin 500 İsrailli olaylarda can verdi. İsrail'in ağır saldırıları Gazze'de büyük yıkıma neden olmaya devam ediyor. Bu bayram yine Filistinli çocuklar için felaket oldu. İsrail saldırılarında öldürülenlerin yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluştu.

Hastaneleri yerle bir eden İsrail yönetimi, Gazze Şeridi'ne de tam abluka uygulayarak yardımların ulaşmasını engelledi. Uluslararası baskıların ardından Gazze'ye yardımlar ulaşmaya başladı ancak yetersiz gıda nedeniyle 2,3 milyon kişi açlıkla yüzleşiyor.

Bayramı yine açlık ve ölüm içinde yaşanan Gazze'ye yine İsrail saldırıları damgası vuruyor.

Bayramda şeker toplamak yerine İsrail saldırılarında yaşamlarını yitiren birçok çocuğun mezarı bile belli değil. Enkazlar altında halen onlarca çocuk ve kadın bulunuyor.

Bayram Gazze için ölüm, açlık sefalet demek...

Gazze için bu bayram yeni bir başlangıç olsun istiyoruz.

Ama yine olmadı... İsrail yine kan kustu... İsrail'in saldırısında Hamas Siyasi Lideri İsmail Heniye'nin 3 oğlu Hazım Heniye, Emir Heniye ve Muhammed Heniye ve torunları hayatını kaybetti.

Saldırı Sati bölgesinde gerçekleştirildi. Heniye'nin çocuklarının bulunduğu araç İsrail füzesiyle vuruldu. Heniye şehadet haberini aldıktan sonra açıklamada bulundu

İsmail Heniye:

"Şehidlerimizin mübarek kanı bizi ilkelerimize, mücadelemize, direnişimize ve topraklarımıza bağlılığımızda daha da kararlı kılacaktır. Oğlumun ve torunlarımın şehadetiyle bizlere bahşettiği bu şereften dolayı Allah'a şükrediyorum.

Bu acılarla ve kanla halkımız, davamız ve ümmetimiz için geleceğimiz ve özgürlük için umut tohumları ekiyoruz.

Oğullarım Gazze'yi terketmedi. Gazze'de kahraman halkımızla beraber cesurca direndiler, mücadele ettiler.

Bütün halkımız ve Gazze ahalisi çocuklarının kanlarıyla ağır bedeller ödediler. Ben de onlardan biriyim.

Ailemizden 60'a yakın şehidimizi bu mübarek davaya, İslam davasına kurban verdik.

Ailemin 60'a yakın ferdi şehid oldu. Filistin halkının bütün şehidleriyle onlar arasında hiçbir fark yok." İsrail kana doymuyor... Yeter artık.


Yazarın diğer yazıları