ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


KILIÇDAROĞLU'NA SUS MU DENİLDİ?

Seçime sayılı gün kala CHP'de kim kiminle hesaplaşacak kavgası iyice büyüdü. CHP içindeki tartışmalar "İmamoğlu'nun para kuleleleri", "kuirultay'da delegelere para dağıtıldı", "İmamoğlu-Özel kavgası büyük",

"Kemal Kılıçdaroğlu seçimin hemen sonrasında kılıcını kınından çekerek hesap soracak" başıkları üzerinden yürüyüor. Ancak bu tartışmalar devam ederken Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'sahaya inmememi ve susmamı istediler' şeklindeki tweeti ortalığı iyice karıştırdı. Acaba CHP için geliyor mu gelmekte olan?

CHP TOZ DUMAN

Partilerde 1 Nisan sabahı nasıl bir seçim sonucuyla uyanacağız? merakı varken, CHP'de 1 Nisan sabanı olağanüstü kurultay için şartlar oluşacak mı? tartışması var. CHP içindeki üç kilik tüm hesaplarını tamamen seçim sonucuna göre ayarlamış, pusuda bekliyor. Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimini kazanarak partiyi tamamen kendi Cumhurbaşkanlığı adaylığına göre yeniden dizayn etmek istiyor. O yüzden ilk yapacağı iş bir olağanüstü kurultayla Özgür Özel'den kurtularak partiyi koalisyonsuz tamamen uzaktan kumandayla yönetmek. Hatta bunun için kafasındaki genel başkan isminin de Selin Sayek Böke olduğu söyleniyor.

Özgür Özel Ekrem İmamoğlu'nun kaybetmesi durumunda partideki etkisini tamamen ortadan kaldırmak istiyor.Özel Ekrem İmamoğlu'nun kaybetmesi halinde parti içindeki uzantılarını jiletle kazımak istiyor.

İmamoğlu ve Özgür Özel arasındaki çekişme devam ederken ikisini birden devre dışı bırakmaya hazırlanan Kemal Kılıçdaroğlu da kenarda seçim sonucunu bekliyor. Kemal Kılıçdaroğlu kendi genel başkanlığı döneminde 11 büyükşehir kazanmıştı. Bu büyükşehirlerin sayısının azalması durumumunda hemen boy gösterecek. Görünen o ki CHP elindeki büyükşehirleri koruyamayacak ve Kılıçdaroğlu çıkıp boy gösterecek. Böylesi bir durumda Kemal bey "hani değişim diyerek başarı sağlayacaktınız. Binbir emekle kazandıklarımı bile heba ettiniz. Kaşıkla topladığımı kepçeyle dağıttınız" derse ve meyadan okursa haksız mı sayılır!

İMAMOĞLU MU KEMEL BEYİ SAHAYA İNDİRMEDİ?

Kemal kılıçdaroğlu seçim sonrasında sahaya ineceğini ve hesap soracağını attığı bir tweetle aslında ortaya koydu. Kemal Kılçdaroğlu "Kılıçdaroğlu sahaya inerse duygusal kopuş olur, seçmen sandığa gitmez' şeklindeki tezlerine saygı duyup bu teze sadık kalan ve istenilen şekilde sessizce kenarda oturan ben" tweetiyle "ensenizdeyim" dedi. Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun susmasını isteyenin Ekrem İmamoğlu olduğuna işaret ediyor. Zira Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ertesi günü bir video çekerek "yönetimde değişim gerekiyor. Yoksa belediyeleri de kaybederiz" diyerek Kılıçdaroğlu'na karşı isyan ateşini başlatan Ekrem İmamoğlu ta kendisi. Paranın ve Belediyenin imkanlarını kullanarak onu deviren de yine Ekrem İmamoğlu. Peki Kılıçdaroğlu bu yapılanları karşılıksız mı bırakacak? Asla!

CHP'DEKİ HAYASIZLAR KİM?

Kemal Kılıçdaroğlu tweetinde "hem susmamı istiyorlar, hem de neden susuyor?" diyerek net meydan okudu, "CHP içinde hayasızlar var" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu "Kılıçdaroğlu neden sessiz kalıyor, neden seçim için çalışmıyor' denilerek, haksızca ve hayasızca eleştirilen ben" sözleriyle seçim sonrası olası bir yenilgi için şimdiden ön alanları hedef aldı. Hedefin adresi de tartışmasız Ekrem İmamoğlu ve onun 'saraçhane medyası'.

Öyle anlaşılıyor ki seçim sonrası Kemal Kılıçdaroğlu kurultayda nasıl bir oldu bittiyle indirildiğinden tutun, CHP'de siyasetin nasıl paraya tahvil edildiğine kadar tüm bildiklerini tek tek anlatacak. Ancak olası bir seçim yenilgisinin kendisine fatura edilmemesi için şimdilik susuyor. Tabii şimdilik!


Yazarın diğer yazıları