ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE


Hep yapay zekadan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin belediye başkan adaylarını belirleme sürecinde yapay zeka kullandıklarını açıkladı. Hatta öyle ki yapay zeka sayesinde 32 yaşında genç bir aday bile keşfettiklerini söyledi. Yetmedi Seçim kampanya sürecinde de aktif olarak yapay zekayı devreye soktuklarını duyurdu. CHP'nin çok bilimsel bir parti olduğundan dem vurdu.

ETİMESGUT ADAYI BEHZAT Ç. Mİ?

Özel'in kampanyada da yapay zeka kullandıklarını açıklaması şahsen bendeki kafa karışıklığını giderdi. Zira Özgür Özel'in Etimesgut'ta seçim otobüsü üstünde halka seslenirken, oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nu Behzat Ç. olarak tanıtması başka nasıl açıklanabilirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş Etimesgut'ta seçim ofisinin açılışına katıldı. Özel, açılış konuşmasında, hafızalara Behzat Ç. karakteri ile kazınan ünlü oyuncunun elini tuttu ve şu ifadeleri kullandı: "Ben Ona bakınca elbette suçlulara göz açtırmayan, geceleyin hepimiz rahat uyusun diye canını ortaya koyan bir iradenin temsilcisini, kahraman bir Türk polisini görüyorum" dedi.

Hepimiz şaşırdık, hatta Behzat Ç. pardon Erdal Beşikçioğlu bile "ya bu adam ne diyor " der gibi şaşkın şaşkın baktı Özgür Özel'e. CHP Genel Başkanı Özel, otobüs üstünde böyle seslenirken, aşağıda onu izleyen CHP'liler de "oylar Behzat Ç'ye' diye bağırdı!

SEÇİM PUSULASI UYARISI!

Etimesgut'ta aday Erdal Beşikçioğlu mu? Behzat Ç. Mi? diye tartışılırken, Demokrat Parti İzmir Milletvekili ve eski ANAP Gençlik Kolları Başkanı Salih Uzun hayati tehlikeyi! fark etti ve hemen devreye girdi.

Salih Uzun, Özgür Özel'in Behzat Ç. Üzerinden oy istemesine siyasi tarihten bir örnekle müdahale etti. Oy pusulasında 'Behzat Ç.' İsmi olmayacak diyerek, "Cüneyt Arkın; 1991'de ANAP Eskişehir Milletvekili adaylarımızdan biriydi. Seçilemedi. Çünkü oy pusulasında Cüneyt Arkın değil, gerçek adı olan FAHRETTİN CÜREKLİBATIR yazıyordu. Şimdi de CHP Etimesgut'ta dikkat etmeli. Seçmen pusulasında BEHZAT Ç. ismini aramasın. Dikkat edin" dedi.

Gerçekten de büyük oyuncu Cüneyt Arkın, 20 Ekim 1991 genel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Eskişehir'de 4.sıradan milletvekili adayı olmuştu ancak seçilememişti. ANAP teşkilatı Eskişehirlilere 'neden Cüneyt Arkın'a oy vermediniz? diye sorunca da "listede adı yoktu ki" demişler. Oysa listede dördüncü sırada Cüneyt Arkın'ın değil, gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır yazıyordu.

Hayati tehlikeyi fark edip müdahale ettiği için tebrikler Sayın Vekil!

YA "DİLBER" ADAY OLSAYDI!

Özgür Özel'in Behzat Ç. göndermesi tam bir alay konusu oldu. Herkes günlerce sosyal medyada kafa buldu, eğlendi. Haksız da değiller. Düşünsenize, Yılmaz Erdoğan'ın İnci Taneleri dizisinde Dilber karakterine hayat veren Hazar Ergüçlü'nun CHP'den aday olduğunu. Hazar Ergüçlü CHP adayı, Özgür Özel seçim otobüsü üzerinde Hazar Ergüçlü'yü anons ediyor, "Ben buraya bakınca Dilber'i görüyorum..." diye başlayan bir anons.

En iyisi siz düşünmeyin. Düşünmeyin çünkü sonuç trajikomik.

SUÇLU YAPAY "ZEKA"

İşte bunların hepsi yapay "hafıza" pardon yapay "zeka" yüzünden. Yoksa Cumhuriyet'le yaşıt bir partinin genel başkanı olan Özgür Özel Erdal Beşikçioğlu'nun kahraman bir Türk polisi değil, sadece dizi filmde polisi oynayan bir oyuncu olduğunu bilmiyor mu? Biliyordur değil mi? Biliyordur, biliyordu!. CHP'deki aday isimleri açıklandıktan sonra başlayan istifa furyası, kavgalara bakınca olay "hep yapay zekadan" diyesi geliyor insanın. Bence suçlu yapay "zeka"!


Yazarın diğer yazıları