ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Şukri: Bölgede istikrar için Türkiye ile çalışmak önemli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, 'İkili ilişkilerin geliştirilmesi için bu görüşme önemli. Bölgede istikrar için Türkiye ile çalışmak önemli' dedi.

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Şukri: Bölgede istikrar için Türkiye ile çalışmak önemli

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Şukri'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye ile ilişkilerimizi yüksek düzeylere çıkarmak için çalışıyoruz. Bölgede güvenlik ve istikrar için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Filistinliler çok büyük kayıp verdi. Uluslararası kamuoyu şaşkın bir vaziyette bunu izlemektedir. Gazze'de bir an önce ateşkesin sağlanması gerekiyor.

Gazze'de savaş başladığına beri Mısır her zaman çabalarını sürdürmektedir.

SORU CEVAP

'BATI'YA NET UYARI

Gazze krizi çözülmezse böyle krizler artarak devam edecekler. Diğer ülkeler şöyle bir lüks içerisine girmesinler; Bunlar sadece ortadoğuda olacak bize hiçbir etkisi olmayacak düşüncesine girmesinler.

Baştan beri söylediğimiz gibi Filistin konusunda olan her şeyin küresel fay hatlarını tetikleme potansiyeli var. Ve tetiklemekte. Burda olan bir şey batıyı da doğuyu da kuzeyi de güneyi de etkiliyor.

BUNLAR DAHA BAŞLANGIÇ

Bunu biz Kızıldeniz'deki ticaret gemileriyle ilgili kriz de gördük. Lojistik zincirinin nasıl kesildiğini gördük. Siparişlerin nasıl geç gittiğini fiyatların nasıl arttığını gördük. Bunlar daha başlangıç. Eğer bu türden krizlerin yayılmasının önüde geçmek istiyorsak sahici olarak kollarımızı sıvayıp gereken adımları atmamız lazım.

"BASKIYI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR"

Baskıyı artırmamız gerekiyor. Bölge ülkeleri olarak, İslam ülkeleri olarak, Afrika ve Batı ülkeleri olarak, herkes bir araya gelerek sesimizi yükseltmemiz gerekiyor Öncelik, Gazze'de işgalin bitirilmesi.

Bu artık ezilenlerle ezenlerin savaşı olmaya başladı.

"DÜNYAYI BEKLEYEN ASIL KRİZ"

Dünyayı bekleyen asıl büyük kriz Filistin meselesiyle makyajı dökülen gerçekliği ortaya çıkan uluslararası sistemin iki yüzlülüğüdür.