ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kolombiya'da Uluslararası Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı sona erdi

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'da, ulusal ve uluslararası çok sayıda firmanın katılımıyla düzenlenen "Uluslararası Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı" (INEXMODA) tamamlandı.

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Kolombiya'da Uluslararası Ev Tekstili ve Dekorasyon Fuarı sona erdi

Ülkenin en büyük ikinci kenti Medellin'deki Plaza Mayor etkinlik alanında düzenlenen fuarda, Türk firmaları stantlarına yoğun ilgi gösterildi.

Katılımcılar, Türk stantlarında sergilenen ürünleri yakından inceleyerek firma temsilcilerinden detaylı bilgi talebinde bulundu.

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, fuara ilk kez katılan Türk firmalarını tek tek ziyaret ederek, firma temsilcileriyle görüştü.

AA muhabirine açıklamada bulunan Sun, Türkiye'den 4 firmanın fuara katıldığını belirterek, "Türk firmalarımızla yaptığımız görüşmelerde, kendilerinin oldukça memnun olduğunu gözlemledik. Bundan sonraki fuarlarda çok daha yüksek sayıda Türk firması görmek isteriz." ifadesini kullandı.

- "OLUMLU SONUÇLAR ALMAYI ÜMİT EDİYORUZ"

Türkiye ile Kolombiya arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 3 milyar dolar olduğunu hatırlatan Sun, "Cumhurbaşkanımızın iki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefi 5 milyar dolardır. Şu anda 3 milyar dolarlık ticaret hacmimizin büyük kısmı ithalata dayanıyor. Bu fuarlar vesilesiyle Türk firmalarımızın yapacağı bire bir görüşmeler neticesinde olumlu sonuçlar almayı ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.